035 - 60 298 98

  Openingstijden

 • Maandag Gesloten
 • Dinsdag 09:00 - 18:00
 • Woensdag 09:00 - 18:00
 • Donderdag 09:00 - 18:00
 • Vrijdag 09:00 - 18:00
 • Zaterdag 08:30 - 14:30
 • Zondag Gesloten

Over ons


Ombers & Okers, een creatief paradijsje in Soest. Voor elke tekenaar en kunstschilder van beginner tot ver gevorderde vind je bij ons enerzijds kunstenaarsmaterialen en anderzijds lessen en workshops om je kennis en vaardigheden te vergroten, verdiepen of verbeteren. Maar Ombers & Okers is meer dan dat….

Het begon allemaal met 1 penseel, het lievelingspenseel van professioneel beeldend kunstenaar Peter van Oostzanen. Het penseel was van een merk dat in Nederland vrij onbekend was. Er was nauwelijks aan te komen in Nederland en zelfs het internet bood weinig antwoorden. Op een reis door Frankrijk valt vanuit de auto het oog van Caroline Hesselink ineens op een pand langs de weg. Op de gevel prijkt groot de merknaam van Peters penselen. Hup de weg af, op zoek naar de ingang van wat de fabriek blijkt te zijn. Al snel schrijft ze een SMSje met haar vondst naar Peter. Thuisgekomen schrijft Caroline in haar beste Frans een e-mail naar de penselenfabriek.  

Zonder het vooraf te weten is zo ons avontuur begonnen. We mogen de penselen direct van de fabriek afnemen en krijgen de catalogus met al hun producten opgestuurd. Dat brengt een en ander aan het rollen en we beginnen klein met het samenstellen van penselenpakketten en later ook verfpakketten voor de leerlingen van Peters schilderlessen. Ondertussen krijgen we meer vraag naar ook andere producten, advies en lessen. Ons assortiment groeit beetje bij beetje en tegelijkertijd zien we in de directe omgeving de (kleinere) kunstenaarsspeciaalzaken verdwijnen….

Gesterkt door onze kennis en ervaring, gedreven door onze passie en interesse in alles wat met tekenen, schilderen, technieken en materialen te maken heeft, verbonden met ons werk en in het leven, wagen we in 2016 samen de sprong en maken we het officieel:

Ombers & Okers is geboren!

In onze naam verwijzen we naar twee aardpigmenten waarmee de oermens in het stenen tijdperk is begonnen met het beschilderen van zijn grot. Sindsdien zijn deze aardpigmenten altijd gebruikt en maken ze ook nu nog steeds een belangrijk deel uit van menig kleurenpalet.

Zoals deze pigmenten aan de basis liggen van de teken- en schilderkunst, zo is ons doel om met Ombers & Okers een basis zijn voor iedere creatieveling, amateur, beginner, professional en andere kunstenmakers. Een inspirerende plek, een ‘grot’ om creativiteit te laten stromen, om samen te werken, kennis en vaardigheden met elkaar te delen en eenieders kunstenaarschap op elk niveau te laten bloeien. Wij zijn er om je te adviseren en je te begeleiden, want juist deze persoonlijke benadering vinden we belangrijk.

Meer dan alleen een winkel en een atelier ineen, is Ombers & Okers een thuisbasis voor iedere kunstenaar en creatieveling.

Caroline Hesselink
Peter van Oostzanen

Openingstijden

Voor meer info, bezoek onze contact pagina.

Ma
Gesloten
Di
09:00 - 18:00
Wo
09:00 - 18:00
Do
09:00 - 18:00
Vr
09:00 - 18:00
Za
08:30 - 14:30

Doneer Haar

Ben jij ook geknipt voor dit goede doel? In onze kapsalon in Soest is het mogelijk om je haar te doneren aan De Nederlandse Haarstichting. Onze gediplomeerde kapsters zorgen ervoor dat jij weer met een frisse coupe de deur uit loopt en dat jouw donatie uiteraard op het juiste adres terecht komt.

Goed om te weten als je je haar wil doneren:

 • Alle natuurlijke haarkleuren zijn welkom (dus ook geverfd haar in een natuurlijke kleur);
 • De minimale lengte bedraagt 30 centimeter;
 • Het haar dient droog, schoon en in een staart opgestuurd te worden;
 • Grijs haar kan ook gedoneerd worden;
 • Haar vergaat niet, dus als je ergens nog een oude afgeknipte vlecht hebt liggen, dan is deze meer dan welkom.